Chlebki Jamiego Olivera


Kiedy nie chce nam się w sobotę rano biec do sklepu i stać w kolejce po „bułkę” to robię takie oto chlebki z przepisu Jamiego Olivera

DSC_50345

  • 350g mąki
  • 350g jogurtu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Składniki mieszamy na ciasto. Jak jest zbyt lepkie to dodajemy więcej mąki. Na stolnicy wysypanej mąką, z kulek ciasta rozwałkowujemy placuszki i smażymy na suchej patelni zwykłej albo grilowej.

Jemy z masłem czosnkowo-bazyliowym.

Smacznego

Hafija

Nazywam się Agata. Hafija.pl to najlepszy mainstreamowy blog o karmieniu piersią.

11 komentarzy

  • Klaudia
    3 sierpnia 2016 at 16:50

    Czy można dodać innej mąki? np. żytniej czy orkiszowej?

  • didi
    4 kwietnia 2016 at 08:50

    aaa czy one sa cale chrupkie? bo wczoraj zrobilam i nie mam pewnosci czy nie jedlismy surowego ciasta 😛 ja to noga w kuchni jestem hyy

    • Hafija
      7 kwietnia 2016 at 19:55

      średnio 🙂

  • Ewa
    31 lipca 2014 at 15:50

    Było na weekendowe śniadanie. Pycha i z masłem i z serem, i z hummusem i z miodem. Oczywiście nie na raz, ale wszystkie te opcje wypróbowane. Bo u nas każdy woli inne śniadania. Porcja taka, że akurat dla rodziców i głodnego 2,5 latka starcza na śniadanie.

  • Paulina Kwiatkowska
    27 lipca 2014 at 12:53

    Mmm, ale pycha. Wypróbuję kiedyś.

  • Alicja
    27 lipca 2014 at 06:52

    Zrobiłam! Genialne! Tylko nie miałam świeżej bazylii więc zrobiłam masło pietruszkowo-czosnkowe i też pycha. Bonus to zabawa dla dziecko bo córka była wniebowzięta przy robieniu ciasta 😀 Dzięki za przepis!

  • Marta
    26 lipca 2014 at 20:10

    Mąką z kulek…?

    • Natalia
      27 lipca 2014 at 08:45

      „wysypanej mąką, z kulek ciasta rozwałkowujemy placuszki” … tam jest przecinek i Hafija dobrze to napisała, chyba ktoś tu nie zna się na interpunkcji…lol

    • Hafija
      27 lipca 2014 at 10:05

      Nie ja pozjadałam przecinki ale juz wyedytowałam 🙂

  • Alicja
    26 lipca 2014 at 19:19

    Właśnie włączyłam laptopa żeby poszukać jakiegoś przepisu na przekąskę, a Ty mi na FB wyskoczyłaś. To takie ala podpłomyki wyjdą? Zresztą idę robić to się sama przekonam 😀

    • Hafija
      26 lipca 2014 at 19:21

      Tylko płasko rozwałkuj! 🙂

Comments are closed here.